Питки с кашкавал и зелени подправки
Необходими продукти:
1 чаена чаша кисело мляко
2 чаени чаши брашно
щипка сол
1 чаена лъжица захар
масло за намазване
олио за пържене
За плънката:
настърган кашкавал
1 яйце (сурово)
магданоз или други зелени подправки по ваш избор
сол по желание и на вкус
Начин на приготвяне:
Замесете еластично тесто от брашното и киселото мляко, сложете солта и захарта. Оставете го за 40 минути на топло място, след което разточете, намажете с разтопеното масло, навийте на руло и приберете в хладилника за 30 минути.
Направете плънката, смесвайки настръгания кашкавал с нарязания магданоз, яйцето и сол на вкус.
Когато извадите тестото, нарежете на парчета. От всяко оформете квадрат, в средата му сложете по малко от плънката и затворете като плик.
Изпържете закуските в растително олио от двете страни, докато се зачервят.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
КАФЯВА ТРЪСТИКОВА ЗАХАР 400 г ЗДРАВНИЦА
СФД НУТРИШЪН ДИЕТИЧЕН СОС БАРБЕКЮ 460 г
КЕЛТСКА ФИНА МОРСКА СОЛ 500 г ЗДРАВНИЦА
ОРЕХОВО МАСЛО 500 мл. БАЛЧО
СИТНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ В ПАКЕТ 1 кг
ФИНА ХИМАЛАЙСКА СОЛ 700 г ЗДРАВНИЦА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Калоферче
- Чубрица - балканска
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Цветни рулца от тортила питки
- Тутманик
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Карамфилово дърво, Карамфил подправка
- Посевна челебитка, Черен кимион
Коментари към Питки с кашкавал и зелени подправки