Пита с лук, сирене и ябълка
Необходими продукти
За тестото:
125 грама масло
3 супени лъжици заквасена сметана
1 чаена чаша брашно
1/2 чаена лъжица сода
щипка сол
За плънката:
240 грама топено сирене
3 глави лук
1 кисело-сладка ябълка
3 яйца
Начин на приготвяне:
Смесете брашното и маслото, стрийте до получаване на трохи, след това прибавете останалите продукти за тестото. Омесете, оформете го като топка и приберете за час в хладилника.
През това време направете плънката. Настържете сиренето или намачкайте с вилица (замразете предварително). Нарежете лука на полукръгчета и го запържете в растително олио.
Обелете ябълката, почистете от сърцевината със семената и настържете. Смесете лука, ябълката и сиренето, добавете разбитите яйца и разбъркайте.
Разпределете тестото в подмазан с олио и посипан с брашно подходящ съд за печене, оформете "ограда" по стените с помощта на тестото. Изсипете готовата плънка и изпечете ястието при 180 градуса в продължение на 35 - 40 минути.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАТИСЪН АНТИОКСИДАНТНА ФОРМУЛА ОТ ЧЕРВЕНИ ПЛОДОВЕ И ЗЕЛЕНЧУЦИ ОРГАНИК капсули * 180 МТ1462
ПРОМОГАНЧЕВ ПЮРЕ СПАНАК ЯХНИЯ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СВИНСКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОБЕДНО МЕНЮ ГЮВЕЧ 220 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ КАРТОФИ СЪС ЗЕЛЕН ФАСУЛ И ПУЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Баници
- Рулца от тиквички с бекон и крема сирене с чесън
- Ябълково мартини с джинджифил и лимон
- Как се прави краве сирене и какви ползи за здравето има
- Задушено кисело зеле с лук и бекон
- Лимонови палачинки със сирене и боровинки
- Калцоне от пълнозърнесто тесто със спанак, сирене и домати
- Сочен ябълков сладкиш с лимонови корички
- Фреш от ябълки, моркови и джинджифил
- Печено пиле с ябълки, сушени сини сливи и мед
- Топчета мамалига със сирене
Коментари към Пита с лук, сирене и ябълка