Пиле с ориз, яйца и гъби в тесто
Необходими продукти:
около 500-550 грама брашно
120 грама масло
20 грама захар
100 милилитра прясно мляко
100 грама заквасена сметана
1 чаена лъжица сода
сол на вкус
300 грама печурки
7-8 яйца
около 100 грама ориз
зелени подправки по избор и на вкус
2 чаени чаши бульон (пилешки)
150 милилитра течна сметана
2 парчета пилешки гърди
Начин на приготвяне:
Сварете пилешкото и 2-3 от яйцата. Когато месото се охлади, нарежете го на малки кубчета.
Направете сметанов сос, като смесите в тенджера маслото и част от брашното (около 100 грама). Поставете върху котлона и варете при непрекъснато бъркане (най-добре е да направите това на водна баня).
Налейте бульона и течната сметана, нека сосът се приготвя до сгъстяване. Свалете от огъня и разбийте.
Отделно смесете 2-3 жълтъка с около 150 грама брашно и разбъркайте добре.
Постепенно добавете прясното мляко и заквасената сметана, които преди това сте смесили, като бъркате през цялото време. Трябва да се получи еднородна консистенция.
Поставете съда на слаб огън или на водна баня и бъркайте непрекъснато с тел за разбиване на яйца. Щом комбинацията се сгъсти, свалете от котлона и разбийте до еднородност.
Залейте пилешкото с нея и разбъркайте.
Измийте и нарежете гъбите, изпържете ги. Към края на приготвянето им при тях изсипете месото със соса и нека всичко се задушава при непрекъснато бъркане.
Време е да замесите тестото. За целта смесете 2 яйца със солта, захарта и содата.
Добавете около 300 грама брашно и направете тесто, което разделете на две части, като едната да бъде 3 пъти по-голяма от другата).
Сварете ориза.
Разпределете по-голяма част от тестото по дъното на подходяща тава, като трябва да се покрият и стените на съда. Първият слой от плънката да бъде от ориз (повечето, но не всичкият), смесен с нарязаните зелени подправки.
След това сложете сварените яйца, разрязани на кръгчета.
Ред е на пилето със соса и гъбите. И завършете с останалия ориз.
Разточете по-малката топка тесто, направете няколко разреза по него и затворете плънката с листа. Намажете с жълтък и изпечете в загрята фурна за около 40 минути.
Ястието е готово. То е изключително засищащо и вкусно.
Добър апетит!
Снимки: povar.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ЯНГ СПРЕЙ ЗА ОБЕМ С АЛОЕ ВЕРА И ОРИЗ 200 мл.
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ МЛЯКО С ОРИЗ 190 г
НУКС СЪН ОЛИО ЗА ПРИДОБИВАНЕ НА ТЕН С НИСКО НИВО НА ЗАЩИТА SPF10 150 мл
ЖАН Д'АРСЕЛ МУЛТИБАЛАНС ОКОЛООЧЕН ГЕЛ-КРЕМ 15 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
НИВЕА СУХ ШАМПОАН 3 В 1 ТЪМЕН ТОН 200 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
Коментари към Пиле с ориз, яйца и гъби в тесто