Пилешко филе с домати, маслини и бяло вино
Необходими продукти:
- 500 грама пилешко филе
- 2 домата
- 150 грама маслини
- 40 грама чесън
- 10 грама чили пипер
- 50 милилитра зехтин
- 100 милилитра бяло вино
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Разрежете на две скилидките чесън и пилешкото филе. Доматите попарете, обелете и отстранете семената, нарежете на продълговати парчета.
В сгорещен тиган налейте зехтина, в него сложете чесъна и пилешкото. Когато последното се запържи от едната страна, подсолете и поръсете със сол и черен пипер.
Налейте виното, сложете доматените парченца, маслините и задушете ястието до готовност.
Добър апетит!
Източник: millionpodarkov.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко филе на тиган със спанак и сметана
- Рецепти за сочни пилешки гърди на фурна
- Пилешко филе в млечен сос със спанак и чесън
- Пилешки рулца с пълнеж от топено сирене в бекон
- Задушено пилешко с броколи и гъби в сос
- Пилешко филе с гъби и кашкавал в сос бешамел
- 4 основни правила за печене на пилешко на скара
- Печено пилешко филе в сметанов сос с чесън, горчица и кашкавалена коричка
- Булгур с пилешко и зеленчуци
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
Коментари към Пилешко филе с домати, маслини и бяло вино