Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пилешко филе Капрезе

Пилешко филе Капрезе

Пилешко филе Капрезе - изображение

Необходими продукти за четири порции:


  • 1 килограм пилешки гърди
  • кимион, черен пипер
  • 1 супена лъжица соев сос
  • няколко листенца пресен босилек
  • 200 грама моцарела
  • 2-3 домата, нарязани на кръгчета
  • 1 чаена лъжичка горчица
  • сок от половин лимон


Начин на приготвяне:


Измийте, подсушете и направете няколко разреза по ширина на пилешките гърди. В купичка смесете кимион, черен пипер на вкус, соевия сос, горчицата и лимоновия сок. Разбъркайте и намажете месото равномерно от всички страни.

Може да приготвите пилешкото месо по два начина. Първият е в тава, вторият на тиган с капак. Ако решите да го печете, пригответе тава, застлана с хартия за печене. Подредете резенчета моцарела и домати в разрезите на месото, поръсете с нарязан ситно босилек и запечете ястието на 180 градуса за 40 минути.

Вторият вариант е същия, но вместо в тава, сложете пилешкото в тиган, загрят на слаб огън. Сложете капак и задушете месото за 20-25 минути. Поднесете ястието топло, украсено със свежи листенца босилек.

пилешко филе Капрезе

Добър апетит!

Източник: www.cordobatimes.com

Снимка: it.geniuscook.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиСнимкиЛайфстайлЛюбопитноИсторияБотаникаДиетиХранене при...