Пилешко руло с омлет и шунка
Необходими продукти:
1 средно пиле
4 яйца
60 милилитра прясно мляко
200 грама шунка
1 глава лук
10 грама масло
листа магданоз
копър
корен магданоз
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Отстранете кожата на пилето, отрежете крилцата и бутчетата, а останалата част обезкостете. Месото нарежете на тънки парчета, а от костите сварете бульон.
Разбийте яйцата с млякото. Подправете на вкус и изпечете омлет.
Сложете кожата върху дъска, разпределете месото, подсолете, следват тънко нарязаната шунка, омлетът и поръсете със ситно нарязаните зелени подправки.
Оформете руло, навивайки продуктите заедно с кожата. Завържете го с подходяща връв, залейте с бульона, сложете в него главата лук и корена магданоз.
Поставете съда на котлона и варете рулото в продължение на час.
След това отцедете течността, отстранете връвта, пресовайте ястието с някаква тежест и приберете в хладилника за 2-3 часа.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко руло с плънка от шунка и кашкавал
- Пилешки рулца с пушено сирене в соев сос
- Свинско руло с гъбена плънка и обвивка от бекон
- Руло от свинско със сушени сини сливи и орехи
- Празнично пилешко руло с гъби и ядки
- Пилешко руло в бутер тесто
- Пикантно руло от месо
- Руло от свинско месо с плънка от пилешко и сушени кайсии
- Пълнено руло със салам, спанак, моцарела и мариновани чушки
- Свинско руло със спанак и гъби
Коментари към Пилешко руло с омлет и шунка