Пилешко на фурна с боб, картофи и гъби
Необходими продукти:
1 килограм пилешко месо
1 чаена чаша боб
30 грама пресни гъби
1 глава лук
3 картофа
2 средни моркова
4 супени лъжици олио
2 скилидки чесън
4 супени лъжици соев сос
пилешки бульон или вода
сол и смлян черен пипер на вкус
червен пипер
магданоз
Начин на приготвяне:
Накиснете боба във вода предварително за една нощ. След това го сварете до полуготовност (около 30 минути), без да добавяте сол.
Нарежете месото на достатъчно големи парчета (около 100 - 150 грама всяко или на по-малки, ако предпочитате), сложете ги в подходящ съд.
Намачкайте чесъна, прибавете го при пилешкото, налейте соевия сос, олиото, разбъркайте и оставете да се маринова за няколко часа на стайна температура. Ако разполагате с време, приберете в хладилника за една нощ, така ще стане много нежно и топящо се в устата.
Обелете картофите и морковите, нарежете ги на кубчета или на кръгчета с дебелина 2 - 3 милиметра (постарайте се парчетата да бъдат с еднаква големина).
Лука обелете и нарежете на полукръгчета.
Гъбите сварете с продължение на 30 - 40 минути и нарежете на парчета. Ако използвате замразени, не ги размразявайте и не ги сварявайте предварително.
Прехвърлете пилешкото заедно с маринатата в дълбока тава, добавете картофите и морковите, след това боба и гъбите, а най-отгоре - слой лук.
Разбъркайте всички продукти, овкусете със сол, червен и черен пипер, налейте малко вода или пилешки бульон и поставете съда в предварително загрята до 180 - 200 градуса фурна. Нека ястието се приготвя в продължение на час, като периодично доливате вода или бульон. Може да направите гозбата по-течна или да приготвяте до изпаряването на водата - въпрос на вкус
Поднесете пилешкото със зеленчуци горещо с нарязан магданоз.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Ползи и вреди от консумацията на бял боб (фасул)
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Месо на токачка
- Бобови култури
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Мексиканско ястие от кайма с боб и царевица
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Лимоново пиле с масло и чесън
Коментари към Пилешко на фурна с боб, картофи и гъби