Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Пилешки хапки на фурна с чеснов зехтин и панировка от пармезан

Пилешки хапки на фурна с чеснов зехтин и панировка от пармезан

Пилешки хапки на фурна с чеснов зехтин и панировка от пармезан - изображение

Необходими продукти:

  • 4 пилешки филета
  • 1/4 чаена чаша галета
  • 1/4 чаена чаша настърган пармезан
  • 1/4 чаена чаша зехтин
  • 2 скилидки чесън
  • сусам и течен мед за поднасяне на готовите хапки

 

Начин на приготвяне:

Сгорещете зехтина в малка тенджера или купа заедно със скилидките чесън и свалете от котлона. В друг съд смесете галетата с настъргания пармезан.

Нарежете филето на малки парчета, потопете ги в ароматното масло, оваляйте в панировката и подредете в тава.

Изпечете във фурната, която по-рано сте включили на 220 градуса.

Тридесет и пет минути по-късно ще имате хрупкави и ароматни хапки, които поднесете със сусам и мед.

Добър апетит!

Източник: takprosto.cc

Още по темата:

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЛайфстайл