Пилешки крилца в портокалова марината и сметанов сос
Необходими продукти:
1 килограм пилешки крилца
1 портокал
25 грама праз
25 грама кориандър
20 грама настърган джинджифил
100 грама майонеза
100 грама заквасена сметана
50 милилитра соев сос
черен пипер и сол
други подправки за пиле
Начин на приготвяне:
Смесете в купа ситно нарязаните кориандър и праз, прибавете майонезата, заквасената сметана и подправките.
Разбъркайте добре и оставете соса за момента.
Измийте крилцата, разрежете ги на 3 части.
Сварете ги на пара за около 20 минути.
През това време направете маринатата.
Настържете портокаловата кора и джинджифила, смесете ги в подходящ съд и налейте соевия сос и сока от половината цитрус. Разбъркайте.
Когато крилцата бъдат готови, потопете ги в ароматната течност и подредете в тава, върху дъното на която сте сложили пергамент.
Изпечете ги във фурната за 3-4 при температура от 190 градуса, докато повърхността се зачерви леко.
Обърнете от другата страна, намажете с портокаловия сок и оставете за още 3-4 минути във фурната.
Крилцата са готови.
Може да ги поднесете с белия сос както топли, така и студени.
Добър апетит!
Снимка: povar.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пилешки крилца в пикантен карамел
- Пилешки крилца на фурна с хрупкава коричка
- Чеснови пилешки шийки с кашкавален сос
- Пилешки крилца на скара в доматен сос с чесън и лук
- Пилешки крилца в соев сос
- Панирани пилешки крилца с къри
- Печени пилешки крилца с къри сос
- Хрупкави пилешки крилца на фурна
- Печени пилешки крилца с панировка и сос
Коментари към Пилешки крилца в портокалова марината и сметанов сос