Пилешки бутчета с прясно зеле и бекон на фурна
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки бутчета
- сол кашер и прясно смлян черен пипер
- 2 супени лъжици олио
- 220 грама бекон, нарязан на кубчета
- 1 глава лук, нарязана на ситно
- 450 грама прясно зеле, настъргано
- 2 супени лъжици зърнеста горчица
- 1/2 чаена чаша ябълков оцет
- 3 чаени чаши пилешки бульон
- 3 супени лъжици захар
- 2 дафинови листа
- 6 стръка мащерка
- 2 супени лъжици безсолно масло
Начин на приготвяне:
- Загрейте олиото в голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън.
- Подправете пилешките бутчета със сол и черен пипер.
- Поставете ги в тигана с кожата надолу и ги запържете за около 8 минути до златисто кафява и хрупкава коричка.
- Обърнете и гответе още 2-3 минути от другата страна. Извадете ги в чиния и покрийте с алуминиево фолио.
- Запечете бекона в същия тиган за около 3 минути, докато леко покафенее.
- Добавете лука, разбъркайте и гответе още 4 минути.
- Прибавете зелето, разбъркайте и гответе, докато омекне.
- Добавете горчицата, оцета, бульона, захарта, дафиновите листа и мащерката. Разбъркайте и оставете сместа за заври.
- Загрейте фурната до 180 градуса.
- Изсипете зелевата смес в тавичка и отгоре разпределете бутчетата. Голяма част от тях да бъде потопена в соса, но кожата им да не се покрива.
- Печете ястието около 45 минути или докато течността намалее наполовина.
- Разтопете маслото в тигана и го подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Поднесете пилешките бутчета, гарнирани със зеле и бекон и поръсени с овкусеното масло.
Приятен апетит!
Снимка: seriouseats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
АЛАЙВ ПРЕНАТАЛ МУЛТИВИТАМИНИ ЗА БРЕМЕННИ ЖЕНИ желирани таблетки * 75
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Броколи Романеско - полезни свойства и противопоказания
- Диета с прясно зеле (10 килограма за 10 дни)
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- При запек пийте зелева чорба на гладно
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Печено зеле с чесън и зехтин
- Панирано зеле
- Традиционна капама по бански
Коментари към Пилешки бутчета с прясно зеле и бекон на фурна