Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Пилешки бутчета на тиган с ориз от карфиол

Пилешки бутчета на тиган с ориз от карфиол

Пилешки бутчета на тиган с ориз от карфиол - изображение

Необходими продукти:

  • 4 пилешки бутчета, само горната част
  • 1/2 лимон, прясно изцеден
  • 2 супени лъжици зехтин
  • 1/2 чаена лъжичка суха мащерка
  • 1/2 чаена лъжичка черен пипер
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 4 скилидки чесън, пресовани
  • 1/2 чаена чаша лук, нарязан на кубчета
  • 1 чаена чаша чери домати
  • 400 грама артишок от консерва
  • 340 грама ориз от карфиол
  • 1/2 лимон, нарязан на филийки

Начин на приготвяне:

  • В малка купа смесете лимоновия сок, зехтина, мащерката, черния пипер и солта.
  • Разбъркайте и овкусете пилешките бутчета от двете страни. Оставете ги да престоят 10 минути с подправките.
  • Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на средно силен огън и запечете бутчетата с кожата надолу за около 5-6 минути, без да ги движите.
  • Обърнете и продължете да готвите 10-15 минути до пълна готовност на месото.
  • Извадете пилешките бутчета в чиния и ги покрийте с алуминиево фолио.
  • Сотирайте чесъна и лука в същия тиган в продължение на 2 минути.
  • Добавете доматите и артишока и гответе още 1 минута, като разбърквате често.
  • Прибавете ориза от карфиол и гответе около 5 минути, докато омекне.
  • Добавете лимоновите резени и пилешките бутчета, заедно с отделилите се сосове в чинията.
  • Поднесете ги топли.

Приятен апетит!

Снимки: wickedspatula.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиХрани и ястияЛюбопитноБотаникаПрезентацииАлтернативна медицинаСнимкиХранене при...ЛайфстайлДиетиНовиниАнкети