Пиленца от козуначено тесто за Великден
Необходими продукти:
- 1 килограм пресято брашно
- 250 милилитра топло мляко
- 42 грама прясна мая
- 250 грама кристална захар
- 50 грама меко краве масло
- 50 милилитра олио
- 6 яйца и прахче ванилия
- кората на един лимон
- няколко стафиди или карамфилчета
- 200 грама захаросани плодове
- 30 грама масло за намазване
Начин на приготвяне:
Сложете брашното в купа. Направете кладенче в средата, а в друг съд разбийте яйцата със захарта и ванилията. Прибавете към тях мекото масло и олиото. В прясното мляко разтворете маята и комбинирайте двете смеси. Добавете настърганата лимонова кора, разбъркайте и сипете към брашното.
Направете тесто и го оставете да втаса. След това разделете на равни части, разточете кори, намажете с масло и поръсете със захаросаните плодове. Завийте всяка на руло, направете възел и оформете краищата му. Първия притиснете с ръце, за да добие форма на птича човка, а втория разрежете на ленти, така че да наподобява пера.
Украсете със стафиди или карамфилчета за очички и подредете в застлана с незалепваща хартия тава. Оставете пиленцата да удвоят обема си и загрейте фурната на 170 градуса. Изпечете до готовност, охладете и с тях украсете празничните кошничка или трапеза.
Да ви е сладко!
Източник: honestcooking.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
СВЕЩ ВЕЛИКДЕНСКО ЗАЙЧЕ IEP-140
НовСВЕЩ ВЕЛИКДЕНСКО АГНЕ OITA-90MM
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Великден - традиции и обичаи
- Великденски курабии с амонячна сода и мас
- Нисковъглехидратен козунак с ядки и кокосово брашно
- Рецепти за козунак в хлебопекарна
- Рецепти за солен козунак
- Интересни техники за боядисване на великденски яйца
- Тънкости за приготвяне на сполучливи козунаци
- Направете си поставки за яйца от ролки кухненска или тоалетна хартия
- Как да направим хартиени моркови за декорация
- Пет страхотни идеи за саморъчно изработена декорация на Великден
Коментари към Пиленца от козуначено тесто за Великден