Пилаф с маслини и гъби
Необходими продукти:
400 г ориз
500 г гъби
1 - 2 глави лук
1 - 2 моркова
маслини
сол
подправки по ваш избор
куркума
олио
Начин на приготвяне:
Залейте ориза с вода и го оставете така за час. Трябва да се приготвя в съд с дебело дъно. Нарежете гъбите и ти изпържете в малко олио. Когато течността се изпари, прибавете нарязания лук (да се зачерви), след това морковите, нарязани на сламки, посолете и задушете всичко в продължение на 5 минути. Сложете маслините и оставете на котлона за още минутка.
Отцедете водата от ориза и го сложете да се запържи, добавете подправките, куркумата (да придаде красив жълт цвят), след това налейте подсолена вряща вода, която да е 3 -4 см над ориза. Затворете съда с капак и оставете ястието да се задушава на бавен огън или във фурна до пълната готовност на ориза. Когато това стане, изчакайте 15 - 20 минути, разбъркайте пилафа, разпределете в чинии и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРИЙН ФАРМАСИ ХИДРАТИРАЩ ДУШ ГЕЛ С МАСЛИНА И ОРИЗОВО МЛЯКО 500 мл
ГРИЙН ФАРМАСИ КОПРИНЕН СЕРУМ ЗА СУХИ КРАИЩА 30 мл
ЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РИЪЛИ ХЕЛТИ КОРДИЦЕПС капсули * 60
КЛОРАН СУХ ШАМПОАН ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА С МЛЯКО ОТ ОВЕС 150 мл
ОРИЗОВ ПРОТЕИН 700 г SANCT BERNHARD
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от зърнени и бобови култури
- Костилките от маслини прочистват червата
- Ливадна виолетка
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да си приготвите оризово брашно?
Коментари към Пилаф с маслини и гъби