Пикантни глазирани орехови ядки с мед
Необходими продукти:
200 грама орехови ядки (половинки)
1/3 чаена чаша тъмен течен мед
3 супени лъжици соев сос
люспи чили чушка на вкус
индийско орехче на върха на ножа
кардамон по желание
олио за намазване
Начин на приготвяне:
Подберете едри цели и равни орехови половинки.
Смесете меда и соевия сос. Затоплете сместа, но не допускайте да заври.
Сложете люспи чили чушка, малко индийско орехче и кардамон, разбъркайте и тогава изсипете орехите в ароматната течност.
Поставете съда на котлона и изчакайте съдържанието му да кипне. Нека се вари в продължение на 5 минути, като разбърквате.
Застелете дъното на тава с алуминиево фолио, което намажете с олио.
Подредете горещите ядки върху него. Ако предпочитате по-лют вкус, сега е моментът да поръсите с още чили пипер.
Изпечете орехите във фурната, която предварително сте сгорещили до 160 градуса.
Около 7-8 минути са достатъчни.
Задължително наблюдавайте през това време, за да не прегорите.
Щом извадите от фурната, подредете в чиния и може да поднесете.
Получава се прекрасно предястие с интересен вкус.
Добър апетит!
Снимки: povarenok.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 6.5 МАХАГОН
АРГАНИА СЛЪНЦЕЗАЩИТЕН КРЕМ СЪС SPF 30 150 мл
ДЖО ЕНД ДЖО КАПКИ НА ДР. БАХ КОМПЛЕКТ ЗАВИСИМОСТИ
БИОХЕРБА КАПКИ НА ДОКТОР БАХ ПРИ ПЪТУВАНЕ 50 мл
ЧАЙ ФИЛТЪР ЗА КРАСИВО ТЯЛО * 20 БИЛКОКООП
ТИНКТУРА ОТ ОРЕХ 100 мл ДР. БИОМАСТЕР
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Черен орех
- Еликсир от мед и орехи – народната рецепта
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Орех, Обикновен орех
- Карамелизирани орехи (с масло)
- Хрупкави овесени крекери с орехи
- Морковени сладки с орехи и канела
Коментари към Пикантни глазирани орехови ядки с мед