Пикантен нахут с лук, лимон и магданоз
Необходими продукти:
- 425 грама нахут от консерва, изплакнат и отцеден
- 2 супени лъжици зехтин
- 1 средно голяма глава лук, настъргана на ситно
- 1/2 чаена лъжичка куркума
- 1/2 чаена лъжичка кориандър
- 1/4 чаена лъжичка лют червен пипер
- 1/4 чаена лъжичка кимион
- 2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
- 1/4 чаена лъжичка фина морска сол
- щипка смлян черен пипер
- 2 супени лъжици пресен магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
- Загрейте зехтина в голям тиган на слаб огън.
- Добавете лука и солта, разбъркайте и гответе в продължение на 10-12 минути.
- Когато лукът омекне, увеличете силата на котлона до средно силна и прибавете куркумата, кориандъра, лютия червен пипер и кимиона.
- Сотирайте в продължение на 3 минути при непрекъснато бъркане.
- Добавете нахута, лимоновия сок, 1 супена лъжица магданоз и черния пипер. Гответе още 5 минути.
- Отдръпнете от огъня и оставете да се охлади. Ако е прекалено сух, поръсете с малко зехтин и няколко капки лимонов сок.
- Прехвърлете пикантния нахут в купички, гарнирайте с останалия пресен магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: theironyou.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АНСЕСТРАЛ СУПЕРФУДС CHIEFTAIN МИКС ЗА МЪЖА 200 г
БИОХЕРБА НАТУРАЛНО БРАШНО ОТ НАХУТ 300 г
НАХУТЕНО БРАШНО 500 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
НАХУТ ЗЪРНО 450 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ВЕГЕТАМИН ВИТАМИН D3 + K2 MK7 + ЧЕРВЕНИ ВОДОРАСЛИ капсули * 60
ТОГЕДЪР ХЕЛТ ВИТАМИНЕН КОМПЛЕКС БРЕМЕННОСТ капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- 12 ползи за здравето от нахута – едно от първите култивирани от човека растения
- Ползи за здравето от брашното от нахут
- Аквафаба – приготвяне, приложение и полезни вещества на натуралния заместител на яйца
- Леблебия, Нахут, Сланутък
- Веган майонеза от нахут
- Спанак с нахут и оризова гарнитура
- Бобови култури
- Къри с червена леща, нахут и спанак
- Пилешки гърди с нахут и спанак
- Пастет от нахут с гъби и зеленчуци
Коментари към Пикантен нахут с лук, лимон и магданоз