Печен праз с кашкавал и орехи
Необходими продукти:
3 стръка праз
250 милилитра прясно мляко
150 грама кашкавал
50 грама натрошени орехи
щипка сол
смлян черен пипер на върха на ножа
Начин на приготвяне:
Сварете бялата част на стръковете праз за 10 минути. Залейте кашкавала с прясното мляко и затоплете, докато се разтопи. Подправете със сол и черен пипер на вкус, поръсете с натрошените орехи.
Подредете праза в тава, залейте с кашкавалено-ореховата смес и запечете във фурната до златисто.
Добър апетит!
Снимка: kastruly.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
НУТРИГЕН ЗЕЛЕНЧУКОВ СИРОП ЗА ДЕЦА 200 мл
ТЕРАЗАЛ ГАСТРО капсули 135 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ГАСТРО ФОРТЕ капсули 250 мг * 30
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ АЛПИЙСКА МАГИЯ таблетки за смучене * 18
НовТЕРАЗАЛ ОРАЛ ПОРТОКАЛ таблетки за смучене * 18
НовРЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Лаваш с плънка от шунка и кашкавал
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Праз лук – състав и полезни свойства
- Рулца от хляб с шунка и кашкавал
- Макаронена запеканка с шунка, царевица и кашкавал
- Пълнени патладжани с кайма, домати и кашкавал
- Банички с шунка, кашкавал и маслини
- Маслени соленки с кашкавал и мащерка
Коментари към Печен праз с кашкавал и орехи