Печено пиле с масло, лимон и билки
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле /около 3-4 килограма/
- сол и черен пипер
- 3 супени лъжици италианска подправка
- 2 супени лъжици масло, омекотено
- 1 лимон, добре измит и разполовен
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса и покрийте дъното и стените на тава с алуминиево фолио. Поставете решетка за печене.
- Подправете пилето със сол и черен пипер както отвън, така и отвътре.
- В малка купичка смесете италианската подправка с маслото и разбъркайте добре.
- Втрийте половината смес под кожата на пилето, а останалата половина върху нея.
- Поставете лимоновите половинки в кухината и прехвърлете пилето върху решетката в тавата.
- Печете около 1 1/2 часа или до пълна готовност на пилешкото месо.
- Гарнирайте с пресни билки и лимонови резени и поднесете.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ТИКВЕНО МАСЛО 250 мл БАЛЧО
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 100 мл ЗЕМЕЛА
СТУДЕНО ПРЕСОВАНО МАСЛО ОТ КОНОПЕНО СЕМЕ 250 мл ЗЕМЕЛА
ЛИМОНОВИ КОРИЧКИ прах 50 г ЗДРАВНИЦА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ ЛИМОН 20 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Калоферче
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Как да си захванем лимон от семка
- Отглеждане на лимон
- Как да свалим високата температура с лимон
- Обикновен маслен крем
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Чубрица - балканска
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
Коментари към Печено пиле с масло, лимон и билки