Начало Хранене Рецепти Основни ястия От месо Печено пиле с грозде и розмарин

Печено пиле с грозде и розмарин

Печено пиле с грозде и розмарин - изображение

Необходими продукти:

  • 1 цяло пиле
  • 50 грама масло
  • 2 супени лъжици нарязан пресен розмарин
  • 1-2 скилидки чесън
  • черен пипер и сол на вкус
  • 1 килограм червени гроздови зърна без семена
  • 1 супена лъжица зехтин
  • 2-3 стръка пресен розмарин (цели ненарязани стръкове)

 

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява при 200 градуса, а през това време сложете размекнатото масло в купа, добавете нарязания розмарин, накълцания чесън, сол и черен пипер.

масло

Гроздовите зърна измийте и подсушете (може да не ги отделяте от самия грозд).

грозде

Цялото пиле измийте и го натрийте с маслената комбинация отвътре и отвън. Стъблата розмарин сложете във вътрешността на птицата заедно с шепа грозде и завържете крайниците й с подходяща връв.

пиле

Останалото грозде изсипете в купа и залейте със зехтина, подправете с по мъничко сол и пипер.

Сложете плодовете в дълбока тава, а върху тях пълнената птица.

пиле

Изпечете я за около час-час и половина, точното време зависи от големината й.

пиле

Поднесете пилето с гарнитура от печеното грозде.

пиле

Добър апетит!

Източник: recept-duhovka.ru

Още по темата:

5.0, 2 гласа

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиЛюбопитноДиетиБотаникаЛайфстайлХранене при...НовиниАнкети