Печено пиле с грозде и розмарин
Необходими продукти:
- 1 цяло пиле
- 50 грама масло
- 2 супени лъжици нарязан пресен розмарин
- 1-2 скилидки чесън
- черен пипер и сол на вкус
- 1 килограм червени гроздови зърна без семена
- 1 супена лъжица зехтин
- 2-3 стръка пресен розмарин (цели ненарязани стръкове)
Начин на приготвяне:
Включете фурната да загрява при 200 градуса, а през това време сложете размекнатото масло в купа, добавете нарязания розмарин, накълцания чесън, сол и черен пипер.
Гроздовите зърна измийте и подсушете (може да не ги отделяте от самия грозд).
Цялото пиле измийте и го натрийте с маслената комбинация отвътре и отвън. Стъблата розмарин сложете във вътрешността на птицата заедно с шепа грозде и завържете крайниците й с подходяща връв.
Останалото грозде изсипете в купа и залейте със зехтина, подправете с по мъничко сол и пипер.
Сложете плодовете в дълбока тава, а върху тях пълнената птица.
Изпечете я за около час-час и половина, точното време зависи от големината й.
Поднесете пилето с гарнитура от печеното грозде.
Добър апетит!
Източник: recept-duhovka.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА СУПА С ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
- Месо на токачка
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Грозде – състав и здравни ползи според сорта
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Задушено пилешко с лук и моркови (на фурна)
- Грозде, лоза
- Черно кучешко грозде
- Стафиди - състав и ползи
Коментари към Печено пиле с грозде и розмарин