Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Печени ябълки с орехи, елда и канела

Печени ябълки с орехи, елда и канела

Печени ябълки с орехи, елда и канела - изображение

Необходими продукти:

  • 100 елда
  • 2 ябълки
  • 1 супена лъжица канела
  • 1/2 чаена чаша кафява захар
  • 50 грама орехи
  • малка връзка мента
  • 4 чаени лъжици мед
  • 1 литър вода

 

Начин на приготвяне:

Сварете елдата до готовност.

Ябълките разрежете на две, отстранете частта със семената и ги сложете в тенджера с вода, като течността може да не покрива напълно плодовете. Добавете 5 супени лъжици захар и канелата.

Поставете съда на бавен огън и нека се варят в продължение на около 10 минути.

След това извадете ябълките в чиния, сиропът оставете на силен огън без капак, докато се изпари част от течността.

Разпределете готовата елда във вдлъбнатините на плодовете, които подредете в тава.

Сложете по чаена лъжица течен мед върху всяка половинка и поръсете с кафява захар.

Изпечете ги за 15 минути във фурната, загрята предварително до 200 градуса.

Върнете се към сиропа. Когато водата се е изпарила значително, добавете останалата захар, следва краткотрайно варене и сиропът е готов (около 300 милилитра се получава).

По повърхността на плодовете сложете орехови ядки и поднесете десерта с охладения сироп, в който сте добавили ментови листенца.

Добър апетит!

Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЗдравни съветиДиетиБотаникаЛюбопитноАлтернативна медицинаЛайфстайлСнимки