Печени ябълки в хлебна купа
Необходими продукти:
120 грама брашно
щипка сол
щипка канела
щипка настъргано индийско орехче
щипка пудра захар
75 грама кафява захар
4 супени лъжици масло
120 милилитра прясно мляко
3 яйца
2 ябълки
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата до получаването на пяна с щипка пудра захар. Прибавете брашното, 1 супена лъжица разтопено масло, сол, налейте млякото и направете тесто.
Затоплете подходяща тава във фурната за 2 минути при 200 градуса. Като се нагрее, я намажете с 1 супена лъжица масло.
В нея сложете тестото, разпределете го и по стените на съда и изпечете до златисто при 200 градуса (около 20 минути).
За да направите плънката, първо разтопете останалото масло в тенджера. Към него прибавете кафявата захар, канелата, обелените, почистени и нарязани ябълки, индийското орехче. Нека всичко се задушава в продължение на 4 минути, като не затваряте съда с капак и разбърквате периодично.
Напълнете кошницата от тесто с ароматната ябълкова плънка и поднесете десерта леко охладен.
Добър апетит!
Снимки: sunny7.ua
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Десерти от плодове
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Ръжен хляб – състав, здравословни ползи и недостатъци
- Енергизиращо смути за изгаряне на мазнините в областта на корема
- Пълнен хляб с чесново масло и кашкавал
- Консумирайте препечени филийки със зехтин при гастрит
- Ябълка
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
Коментари към Печени ябълки в хлебна купа