Начало Хранене Рецепти Основни ястия От картофи Печени пресни картофи с чеснов авокадо сос

Печени пресни картофи с чеснов авокадо сос

Печени пресни картофи с чеснов авокадо сос - изображение

Необходими продукти:

  • 700 грама пресни картофи
  • 2-2,5 супени лъжици зехтин
  • 1 чаена лъжица чесън на прах
  • средна връзка магданоз
  • сол и прясно смлян пипер (черен)

За соса:

  • 1 голямо авокадо
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 супена лъжица лимонов сок
  • 60 милилитра зехтин
  • пресен магданоз
  • сол и черен пипер


Начин на приготвяне:

Измийте картофите, сварете ги до готовност и ги сложете в намазнена тава, без да ги обелвате.

Направете соса.

Разрежете авокадото на две части, отстранете костилката, обелете плода и го нарежете на парчета, които сложете в блендер. Към тях прибавете обелените скилидки чесън, налейте лимоновия сок, подправете със сол, черен пипер и смелете до получаване на пюре.

В него на тънка струя влейте зехтина, като междувременно разбивате, за да стане сосът гладък и еднороден.

Включете фурната да загрява при 200 градуса.

Притиснете долната част на всеки картоф с чаша, докато той се спука и полейте по една чаена лъжица зехтин. Поръсете със сол и чесън прах, след което изпечете във фурната за около 25-30 минути, докато се образува златиста коричка по повърхността.

Когато извадите картофите, поръсете ги с нарязан пресен магданоз и прясно смлян черен пипер. Поднесете веднага със соса от авокадо.

Да ви е вкусно!

Източник: gastronom.ru

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияХрани и ястияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлСнимкиБотаникаДиети