Печени пилешки бутчета с картофи и портокал
Необходими продукти:
6 пилешки бутчета
600 грама картофи
2 портокала
2 супени лъжици мед
1 супена лъжица горчица на зърна
сол и черен пипер на вкус
зехтин на вкус
босилек по желание
Начин на приготвяне:
Изцедете сока от единия портокал и към него прибавете меда, горчицата, сол и смлян черен пипер на вкус. Натрийте бутчетата с тази смес и ги оставете да престоят минимум половин час.
Обелете картофите (по желание), нарежете ги на едри парчета и полейте със зехтин. Подправете със сол и черен пипер, разбъркайте.
Подмажете тава с мазнина, в нея подредете бутчетата и изсипете картофите. Върху тях подредете кръгчета портокал и листа босилек, ако решите да използвате такъв.
Покрийте съда с фолио и поставете във фурната. Нека ястието се приготвя при температура от 180 градуса около половин час, след което махнете покритието и оставете бутчетата и картофите да се пекат до готовност.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ТЕЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И ДОМАТИ 190 г
ХИП ПЮРЕ МОРКОВИ И КАРТОФИ С АГНЕШКО МЕСО 190 г 6123
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРТОФИ, МОРКОВИ И ОВЕСЕНИ ЯДКИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЗАЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПУЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картоф
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Сладък картоф
- Супа от коприва с картофи
Коментари към Печени пилешки бутчета с картофи и портокал