Печени бутчета в доматен сос с бекон, маслини и целина
Необходими продукти:
- 1 супена лъжица зехтин
- 2 стръка целина, нарязани тънко
- 100 грама нарязан бекон (или панчета)
- 2,5 чаени чаши доматен сос
- 0,5 чаена чаша сухо червено вино или пилешки бульон
- 12 пилешки бутчета (долната част)
- 1 лимон, нарязан на парчета
- 3/4 чаена чаша маслини (зелени или черни) без костилки
- накълцан магданоз
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Загрейте фурната до 200 градуса.
Зехтина сгорещете на среден огън и прибавете целината и бекона. Приготвяйте до омекване на целината, като разбърквате често (около 3 минути са достатъчни).
След това налейте доматения сос и виното или бульона, нека течността кипне.
Подредете бутчетата (на един ред) в подходящ съд и ги залейте с горещия сос, в който сложете парченцата лимон и маслини.
Изпечете до готовност (30-40 минути).
Поръсете с пресен магданоз и добър апетит!
Източник: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от месо
- Пилешка яхния със спанак и картофи
- Пилешки рулца с плънка от топено сирене и гъби
- Печени бутчета в сос от кисело мляко и подправки
- Карамелизирани пилешки бутчета
- Пълнени пилешки бутчета с майонеза и чесън
- Печени пилешки бутчета в мед и соев сос
- Задушени бутчета на тиган с ароматни подправки
- Пилешки бутчета с ориз и гъби в сметана с кашкавалена коричка
- Карамелизирани пилешки бутчета на фурна
- Пилешки бутчета в сметанов сос с чесън
Коментари към Печени бутчета в доматен сос с бекон, маслини и целина