Печени аспержи с лимон и розмарин
Необходими продукти:
- 1 връзка свежи аспержи
- 1 голям лимон, добре измит
- шепа стръкчета пресен розмарин
- 2 супени лъжици зехтин
- сол и прясно смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Нарежете 1/2 от лимона на тънки филийки.
- Поставете аспержите в тава, покрита с хартия за печене и върху тях разпределете лимоновите филийки и стръкчетата розмарин.
- Поръсете със зехтина и подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Отгоре изцедете останалата 1/2 от лимона.
- Печете аспержите около 7-8 минути, внимателно обърнете и печете още 8 минути.
- Поднесете ги топли, като гарнитура към месни ястия, яйца или друго по избор.
Приятен апетит!
Снимки: shewearsmanyhats.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АУРА ЛАКТО капсули 240 мг * 70
АЮВИТА ФОРТЕ капсули * 60 WELEX LABORATORIES
АЮВИГО капсули * 60 WELEX LABORATORIES
БИЛКОВИТА БИЛКОВА СМЕС ПРИ КОСОПАД 200 г
БИЛКОВА СМЕС №9 200 г ЗДРАВНИЦА
НАТУРАЛИКО МУУД КАЛМ таблетки * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Гарнитури
- Гарнитури със зеленчуци
- 10 причини да пием топла вода с лимон всяка сутрин
- Отглеждане на розмарин
- Отглеждане на лимон
- Как да си захванем лимон от семка
- Как да свалим високата температура с лимон
- Известната в целия свят рецепта с лимон и сода против рак и още практически съвети
- Аспержи - състав, ползи и противопоказания
- Лимонов сок - с какво е полезен за здравето?
- Лекувайте ангината с гаргара от сода и лимон
- Историята на розмарина - от стимулатор на паметта до лек срещу чумата
Коментари към Печени аспержи с лимон и розмарин