Печена тиква с картофи, шунка и млечно-яйчена заливка със сирене Чедър
Необходими продукти:
- 500 грама картофи
- 500 грама тиква
- 380 милилитра прясно мляко
- 200 грама сирене Чедър
- 3 яйца
- 150 грама галета
- 130 грама шунка
- глава лук
- супена лъжица олио
- смлян черен пипер
- сол
Начин на приготвяне:
Сварете до полуготовност поотделно картофите и тиквата, нарежете ги на кубчета с приблизително еднакви размери.
Запържете леко накълцаните лук и шунка в супена лъжица олио, след което смесете със зеленчуците.
Разпределете продуктите в тава и направете заливката. За целта настържете 100 грама от сиренето и комбинирайте с прясното мляко, яйцата и галетата.
Залейте съдържанието на тавата с млечно-яйчената каша и поръсете с останалия настърган Чедър.
Изпечете ястието във фурната до образуване на златистокафява коричка по повърхността (необходими са около 35-40 минути при 180 градуса).
Да ви е вкусно!
Снимка: vkusnovsem.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Лилави картофи - състав и полезни свойства
- Намалете високата температура със суров картоф
- Полезни свойства и приложения на картофите
- Картофи със сос бешамел и кашкавал на фурна
- Картофи - полезни свойства и рискове за здравето
- Картоф
- Тиквички на фурна с домати и картофи
- Тиква - полезни свойства и противопоказания
- Сладък картоф
- Супа от коприва с картофи
Коментари към Печена тиква с картофи, шунка и млечно-яйчена заливка със сирене Чедър