Печена скумрия с гъби и кашкавал
Необходими продукти:
замразена скумрия
лимон
гъби
растително олио
лук
майонеза
кашкавал
сол и смлян черен пипер
копър и магданоз
Количествата на продуктите определете според вкусовите си предпочитания и желания брой порции.
Начин на приготвяне:
Размразете рибата, отрежете главата и опашката й, почистете от вътрешностите, разрежете и отстранете костите. Ще получите филе, което напръскайте с лимонов сок и подправете със сол и смлян черен пипер на вкус.
Гъбите и лука нарежете на кубчета, изпържете в нагорещено растително олио, подправете на вкус.
Направете 2-3 слоя фолио, което намажете с мазнина и поставете върху него скумрията с кожата надолу.
Повърхността покрийте с тънък слой майонеза и разпределете гъбите с лука. Заравнете, след което поръсете с настърган кашкавал.
Изпечете рибата във фурната до готовност.
Поднесете я поръсена с нарязани пресни магданоз и/или копър.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БАРЛИЙНС ФРЕШ КЕЧ РИБЕНО МАСЛО капсули * 250
ОМЕГА ФАКТОР ЗА ЖЕНИ капсули 1035 мг * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
ПРОМОЛЕЧЕБНАТА СИЛА НА ГЪБИТЕ - ЯН ЛЕЛЕЙ ДР. БИОМАСТЕР
РИЪЛИ ХЕЛТИ КОРДИЦЕПС капсули * 60
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Ливадна виолетка
- Подправки, подходящи за използване при приготвянето на гъби
- Скумрия - хранителна стойност и ползи за здравето
- Пържени гъби със сметана и лук
- Колко време да варим различните видове гъби?
- Ливаден пачи крак
- Гъби портобело
- Скумрия плакия
- Гъби с чушки и лук, задушени във вино
- Свинско с гъби в сметана
Коментари към Печена скумрия с гъби и кашкавал