Печена риба в сметанов сос
Необходими продукти:
1 кг филе от морска риба по ваш избор
250 гр майонеза
250 гр сметана
250 гр кашкавал
2 скилидки чесън
подправки по ваш избор
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Сложете филето в подмазана с масло тава (или застлана с хартия за печене). Поръсете с подправки за риба, сложете и малко сол.
Направете соса. Смесете сметаната и майонезата, към тях прибавете настъргания кашкавал и счукания чесън. Разбъркайте и със сместа залейте рибата. Изпечете при 180 градуса в продължение на около 30 минути. Сервира се топла.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ХИП ПЮРЕ СПАГЕТИ С БРОКОЛИ И СМЕТАНОВ СОС И РИБА 220 г 6550
СОЯ ПЕЧЕНА 200 гр.
БИОТЕЧ ПРОТЕИНОВ МИКС ЗА ПРИГОТВЯНЕ НА БРАУНИ 600 г
ХРИСТИНА МАСАЖНО МАСЛО ЯГОДА, СМЕТАНА И ШАМПАНСКО 150 мл
ГАНЧЕВ ДЕСЕРТ ПЮРЕ ОТ ПЛОДОВЕ И СМЕТАНА 190 г
ЧАЙ ФИЛТЪР РОЙБОС С ЯГОДИ И СМЕТАНА * 20 БЪЛГАРСКА ЧАЕНА КОМПАНИЯ
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Какво трябва да знаем, когато разбиваме сметана
- Диета с ниско съдържание на мазнини
- Сочни пуешки гърди в ароматна марината
- Полезна ли е заквасената сметана
- Печени чеснови филийки със зехтин и ароматни подправки
- Филе от риба на тиган с масло и билки
- Време и температура за печене на месо, птици, риба (таблица)
- Печено сирене Халуми с билкова коричка
- Сос Бъфало
- Крият ли рискове за здравето печените чушки
Коментари към Печена риба в сметанов сос