Начало Хранене Рецепти Предястия Топли Патладжанени рулца с кайма в доматен сос

Патладжанени рулца с кайма в доматен сос

Патладжанени рулца с кайма в доматен сос - изображение

Необходими продукти:


  • 2-3 патладжана
  • 1 връзка пресен лук
  • 500 грама овкусена кайма
  • 2 обелени моркова
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • сол, черен пипер
  • 1 щипка чубрица
  • 500 грама меки домати
  • 1 глава лук
  • 5 грама захар
  • няколко стръка пресен магданоз
  • 1 чаена лъжичка червен пипер
  • олио за запръжка


Начин на приготвяне:


Измийте патладжаните, подсушете и ги нарежете на филийки. Подсолете всяка и от двете страни. Бланширайте или ги запечете на грил тиган толкова, колкото да омекнат. Готовите патладжани оставете настрана и направете плънката.

Загрейте мазнина, в която запържете нарязания ситно пресен лук и настъргани моркови. Прибавете каймата и подправете с червен пипер, черен пипер, сол и чубрица. Охладете сместа и вземете по една филийка патладжан. Разпределете по една супена лъжица плънка върху всяка и завийте на рулца.

Подредете ги в намаслена тавичка и направете соса. Загрейте олиото, сгорещете го и запържете нарязан ситно стар лук. Настържете доматите, добавете ги и подправете със захарта, нарязания пресен магданоз и червения пипер.

Разбъркайте и оставете соса да къкри на слаб огън докато се редуцира. Изсипете го върху патладжанените рулца, загрейте фурната на 200 градуса и запечете за 20-25 минути. Охладете, разсипете порции и поднесете ястието, гарнирано с прясно нарязани зелени подправки.

Добър апетит!

Снимка: www.descobreixmenorca.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиХрани и ястияЛюбопитноЗдравни съветиДиетиБотаникаСнимкиЛайфстайлХранене при...