Паниран патладжан
Някои хора не обичат патладжан, но приготвен по правилния начин, той може да се хареса на всеки. Тук ви представяме една лесна идея за предястие - паниран патладжан.
Съставките са за 4 порции, а приготвянето ще ви отнеме само около 25 минути. Да започваме!
Необходими продукти
- 2 супени лъжици олио
- 3 яйца
- 1 голям патладжан, обелен и нарязан на тънко
- 2 чаени чаши галета
Начин на приготвяне
Разбийте яйцата в малка купа, а в друг съд изсипете галетата. Сложете олиото в тиган и го загрейте на средно висока температура.
Потапяйте резените патладжан в яйцата, след това в галетата, и ги слагайте в горещото олио. Запържете по 2-3 минути от всяка страна, за да стане златисто-кафяв. Слагайте готовия патладжан да се отцежда върху кухненска хартия.
Може да поднесете готовото ястие със салата от домати. Приятен апетит!
Източник: allrecipes.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Оригинални турски рецепти за имамбаялдъ
- Оригинални рецепти за Баба Гануш
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- 10 грешки при отглеждането на патладжан, които не бива да допускаме
- Рецепти за лятна доматена манджа с чушки и патладжани
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Рецепти за лятна манджа с патладжани и тиквички
- Панирана кладница в масло
- Филе от риба в хрупкава панировка с бира
Коментари към Паниран патладжан