Паниран карфиол с къри
Необходими продукти:
1 глава цветно зеле
100 милилитра много студена газирана вода
3 супени лъжици брашно с връх
1 яйце
шепа накълцан кориандър
1 чаена лъжица къри
1/2 чаена лъжица сладък червен пипер
1/4 чаена лъжица лют червен пипер
зехтин
Начин на приготвяне:
Накъсайте зелето на букетчета и ги пуснете във вряща вода за 2 минути. След това отлейте водата. Смесете кърито, червения пипер (и лютия, и сладкия), яйцето и разбъркайте всичко добре. Добавете газираната вода, брашното, кориандъра и отново разбъркайте.
Загрейте малко зехтин в тенджерка и в него изпържете до златисто карфиола, който преди това сте потопили в панировката. Цветчетата извадете с помощта на решетъчна лъжица и сложете върху хартиена кърпа, за да може да се отцеди излишната мазнина.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ КАРФИОЛ 190 г
АЛАЙВ ИМУННА ЗАЩИТА желирани таблетки * 90 NATURE'S WAY
АЛКА ГРИЙНС саше * 30
АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ капсули * 60 NATURE'S WAY
АЛАЙВ течен мултивитамин 900 мл NATURE'S WAY
Безплатна доставка за България!АЛАЙВ КОСА, КОЖА И НОКТИ ГЪМИ ПРЕМИУМ ФОРМУЛА С КОЛАГЕН 300 мг желирани таблетки * 60 NATURE'S WAY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Студени предястия
- Карфиол, Цветно зеле
- Паниран карфиол със сладко-лютив сос
- Карфиолен ориз с кашу и див лук
- Карфиолени пуканки
- Запеканка с броколи, карфиол и спанак
- Печени зеленчуци - картофи, карфиол, нахут с къри паста
- Пържен карфиол по корейски
- Вижте 5 ползи от консумацията на карфиол по време на бременност
- Рецепти за туршия със зелен боб
- Пюре от карфиол с куркума и пържен нахут
Коментари към Паниран карфиол с къри