Начало Хранене Рецепти Десерти От плодове Панирани ябълкови кръгчета с ванилов сос

Панирани ябълкови кръгчета с ванилов сос

Панирани ябълкови кръгчета с ванилов сос - изображение

Необходими продукти:


за соса


  • 150 милилитра прясно мляко
  • 50 милилитра сладкарска сметана
  • 2 жълтъка
  • 40 грама захар
  • 1 супена лъжица бяло вино
  • 1 ампула течна ванилия

 

за панировката

 

  • 2 почистени и нарязани на кръгчета ябълки
  • 2 яйца
  • 2 супени лъжици захар
  • 100 грама брашно
  • 130 милилитра прясно мляко
  • 20 грама масло
  • 30 грама захар
  • 1/2 супена лъжица канела

 

Начин на приготвяне:

 

Разбийте сметаната и налейте млякото към нея. В тенджерка загрейте сместа, налейте виното и ванилията. След завиране охладете и добавете жълтъците, разбити предварително със захарта.

Получения сос загрейте на водна баня и бъркайте докато се сгъсти. В друг съд смесете яйцата, прясното мляко, брашното, 2 лъжици захар и разбъркайте до еднородност.

Загрейте в тиган маслото, потопете ябълковите кръгчета в панировката и изпържете. Отцедете и докато са топли ги оваляйте в смес от захар и канела. Поднесете десерта, гарниран с ванилов сос и му се насладете.

Добър апетит!

Източник: thegirllovestoeat.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиЛюбопитноЛайфстайлБотаникаАлтернативна медицинаХрани и ястияДиетиСнимки