Панирани пилешки шийки с чесън и джинджифил
Необходими продукти:
- 1 килограм пилешки шийки
- 2 малки люти червени чушки, нарязани на ситно
- 1 1/2 супени лъжици лимонена трева, нарязана на ситно
- 2 скилидки чесън, нарязани на ситно
- 2 супени лъжици джинджифил, нарязан на ситно
- 2 супени лъжици светъл соев сос
- 1 супена лъжица кафява захар
- 400 милилитра кокосово мляко
- 2 чаени чаши брашно
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- В голяма стъклена купа смесете ситно нарязаните люти чушки, лимонената трева, чесъна, джинджифила, соевия сос, захарта и кокосовото мляко. Разбъркайте добре.
- Добавете пилешките шийки в сместа, покрийте купата с найлоново фолио и ги оставете да се мариноват в хладилника в продължение на 24 часа.
- Загрейте олио с дълбочина около 7 сантиметра в тиган на средно силен огън.
- Поставете брашното в голяма купа и го подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Извадете пилешките шийки от маринатата, оваляйте в брашното, отърсете излишъка и изпържете от двете страни до златисто кафяв цвят.
- Извадете върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина.
- Поднесете панираните шийки топли, гарнирани с резенчета лайм и сладък чили сос.
Приятен апетит!
Снимки: bellyrumbles.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МОРКОВИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С ДОМАТИ И ОРИЗ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО С КАРТОФИ И МЛЯКО 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ПИЛЕШКО МЕСО СЪС ЗЕЛЕНЧУЦИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ПИЛЕ С МАКАРОНИ И ДОМАТЕН СОС 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУКОВА ЯХНИЯ С ОРИЗ И ПИЛЕШКО МЕСО 220 г
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Пилешко месо – хранителен състав, ползи и вреди за здравето
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Това пиле е черно дори в костите, месото и органите си!
- Месо на токачка
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Пилешки късчета, запечени със сладки картофи и броколи
- Панирана кладница в масло
- Пържени пилешки трътки с подправки
- Пиле със зеленчуци по мексикански (пиле фахитас)
Коментари към Панирани пилешки шийки с чесън и джинджифил