Панирани маслини с майонезен чеснов сос
Необходими продукти:
- 300-400 грама мариновани зелени маслини (без костилки)
- по 1/2 чаена чаша брашно и галета
- 1 яйце
- олио на вкус за изпържване на маслинените хапчици
За соса:
- 1/3 чаена чаша майонеза
- 1 чаена лъжица пресен сок от лайм или лимон
- 1 скилидка чесън или повече, ако предпочитате
Начин на приготвяне:
Отцедете маслините от маринатата, брашното и галетата сложете в две отделни чинии или купи, яйцето разбийте в трети съд.
Оваляйте маслините първо в брашното, след това потопете в разбитото яйце и накрая сложете в купата с галетата.
Веднага изпържете в горещо олио за около минута и извадете върху хартия, която ще попие излишната мазнина. После прехвърлете в чиния.
Сос направете, добавяйки лимоновия сок и счуканата скилидка чесън към майонезата.
Готови сте да поднесете хрупкавото предястие.
Да ви е вкусно!
Източник: nashakuhnia.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
ГРАЦИЯ БИО - РЕГЕН САПУН ЗА КОСА И ТЯЛО 100 гр.
БЕЛ ФАЙН БОЯ ЗА КОСА № 7.77 СВЕТЪЛ ШОКОЛАДОВО КАФЯВ
ЙОН КА AGE DEFENSE HYDRA № 1 ИНТЕНЗИВНО ХИДРАТИРАЩ КРЕМ ЗА СУХА И ЧУВСТВИТЕЛНА КОЖА 50 мл
Безплатна доставка за България!МЕА НАТУРА БАЛСАМ С МАСЛИНА ЗА ВСЕКИ ТИП КОСА 300 мл
НЕЙЧЪРС ПЛЮС HERBAL ACTIVES МАСЛИНОВ ЛИСТ таблетки 500 мг * 30
БИОНДА БОЯ ЗА КОСА PROFESSIONAL DOUBLE 9.21S ПЕРЛЕНО РУС
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Костилките от маслини прочистват червата
- Маслина (европейска)
- Маслини – състав, здравни ползи и противопоказания
- Бирена панировка за кашкавал и сирена
- Консумирайте зелени маслини поради 5 причини
- Панирани пилешки хапки с паста Патафри
- Салата от маслини и лук
- Панирани кашкавалени хапки на фурна
- Зехтин - естествен продукт за здраве и красота
- Панирана кладница в масло
Коментари към Панирани маслини с майонезен чеснов сос