Панирани варени картофи с фин млечен сос
Необходими продукти:
- 1 килограм картофи
- 3 разбити яйца
- 100 грама галета
- сол, черен пипер
- 2 супени лъжици цедено мляко
- 2 супени лъжици течна готварска сметана
- 1 чаена лъжичка чесново брашно
- щипка пресен копър
- 1 чаена лъжичка сок от лимон
- мазнина за пържене
Начин на приготвяне:
Сварете картофите, охладете и ги обелете. Нарежете ги на кубчета, разбийте яйцата и ги потопете едно по едно в тях. След това оваляйте в галетата, смесена със сол, черен пипер, изпържете със сгорещена мазнина и охладете.
В купа смесете цеденото мляко, сметаната, чесновото брашно, копъра и лимоновия сок. Разбъркайте до еднородност и охладете. Поднесете хрупкавите картофки, гарнирани с млечния сос и им се насладете.
Добър апетит!
Източник: www.valkicocina.com
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Гарнитура от настъргани пържени картофи
- Пържени картофи с бекон, яйца, гъби и лук
- Подлютени пържени картофи по китайски
- Испански пържени картофи с доматен сос
- Картофи със спанак, гъби и яйца
- Хрупкави картофи със спанак и каперси
- Пържени картофи с пилешки дробчета и лук
- Пикантни пържени картофи с чесън
- Пържени картофи с лук и бекон
- Пържени картофи в масло с чушка, лук и червен пипер
Коментари към Панирани варени картофи с фин млечен сос