Оризова салата с прошуто, кисели краставички и сирена
Необходими продукти:
200-250 грама ориз
по 50 грама от различни видове сирена (поне два вида) - пармезан, ементал...
200 грама прошуто
1-2 кисели краставички
50 грама мариновани моркови
200 грама смес от различни мариновани зеленчуци
200 грама майонеза
Начин на приготвяне:
Сварете ориза до готовност, изсипете го в гевгир, за да се отцеди течността. След това изплакнете под студена течаща вода и приберете в хладилника.
Нарежете сирената, прошутото и зеленчуците на малки кубчета.
В подходящ съд смесете ориза с останалите нарязани продукти, подсолете на вкус и подправете с майонезата.
Разбъркайте всичко старателно и салатата е готова. Нека се охлади за час-два хладилника и тогава поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 250 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 100 мл
БЕСТ ДЖОЙ СПРЕЙ ЗА ГОТВЕНЕ КОКОС 500 мл
МЕЛИСА ЕНД ДЪГ ДЪРВЕН САЛАТЕН КОМПЛЕКТ 19310
ЛЕНЕНО СЕМЕ 500 г СТЕЛ АРГО
КУТИКУЛ КЕЪР писалка за кутикули 5 мл.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Салати
- С месо
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Полезни и вредни свойства на марулята
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Салата айсберг - състав и полезни свойства
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Диета със салати за отслабване (6 рецепти)
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Ориз
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
Коментари към Оризова салата с прошуто, кисели краставички и сирена