Оризова каша с лук, шафран и кашкавал
Необходими продукти:
- 6 чаени чаши пилешки бульон
- 1/8 чаена лъжица шафран
- 9 супени лъжици безсолно краве масло
- 1 глава дребен лук
- 2 чаени чаши ориз (арборио)
- 1 чаена чаша кашкавал настърган или друг вид твърдо сирене
Начин на приготвяне:
Налейте бульона в тенджера, която поставете на среден огън. Когато течността кипне, отлейте 1/2 чаена чаша от нея и залейте шафрана. Останалото количество оставете в съда, който затворете с капак.
Сгорещете 5 супени лъжици от маслото, добавете ситно нарязаната глава лук и пържете 2-3 минути. Тогава изсипете и ориза, разбъркайте и нека се вари 4-5 минути, като през цялото време бъркате с дървена лъжица.
Налейте 1/2 чаша бульон, бъркайте 2-3 минути или докато той се поеме от зрънцата. След това добавете още 1/2 чаша бульон и така, докато се изчерпа течността. Това ще ви отнеме около 25 минути.
Оставете сместа върху котлона още 3 минути и налейте прецедения бульон, с който заляхте шафрана. Бъркайте непрекъснато още 2 минути и свалете ориза от огъня.
Добавете останалото масло и половината от кашкавала, отново разбъркайте.
Накрая поръсете с другата част от кашкавала и ястието е готово за поднасяне.
Добър апетит!
Снимка: russianfood.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БЕЗМЛЕЧНА БИО КАША С ОРИЗ ОТ 4 месец 175 г
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ОРИЗ И БАНАН от 4 месец 175 г
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С 3 ВИДА ЗЪРНА, ЯБЪЛКА И КРУША от 6 месец 200 гр.
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С ПЛОДОВЕ от 6 месец 200 гр.
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С БИСКВИТИ 190 г
ХИП ИНСТАНТНА КАША С БАНАН И ПРАСКОВА 250 г 2973
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Черен императорски ориз - защо е полезен забраненият ориз
- Какви са здравословните ползи на ориза басмати
- Софт храни
- Понижаване на холестерола с червен ферментирал ориз
- Пригответе си ориз на пара без необходимия уред
- Как да си приготвите оризово брашно?
- Оризови спагети
- Полезни и вредни свойства на ориза и оризовата каша
- Безглутенова диета
- Деветдневна диета с ориз, пилешко, зеленчуци и мед - Първа част
Коментари към Оризова каша с лук, шафран и кашкавал