Орехови палачинки със сос от ананас, канела и мед
Необходими продукти
За палачинките:
1 чаена чаша брашно
5 яйца
2 чаени чаши прясно мляко
2-3 супени лъжици захар
1/4 чаена чаша смлени орехови ядки
50 грама масло
щипка сол
олио за печене
За соса:
3 супени лъжици мед
150 грама консервиран ананас
1/4 чаена чаша смлени орехи
малко канела
Начин на приготвяне:
Отделете жълтъците от белтъците. Жълтъците разбъркайте със захарта и щипка сол, прибавете млякото с брашното, орехите и разбъркайте старателно.
След това сложете разтопеното масло, предварително разбитите белтъци и отново разбъркайте старателно.
От полученото тесто изпечете тънки палачинки в намазнен нагорещен тиган.
Нарежете ананаса на малки кубчета или настържете с помощта на ситно ренде. Смесете с орехите и налейте 2-3 супени лъжици от ананасовия сос от консервата. Сложете затопления мед варете всичко в продължение на 2-3 минути.
Сосът е готов. С него полейте палачинките и ги поръсете с канела.
Украсете с ментови листенца и поднесете.
Добър апетит!
Снимка: naeshsya.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АМИКС МР. ПОПЪРС ФИТНЕС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 800 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД И ЧЕРЕША 350 мл
АМИКС МР. ПОПЪРС ПРОТЕИНОВИ ПАЛАЧИНКИ 600 гр.
ОСТРОВИТ СОС ШОКОЛАД 350 мл
БАТЕРИ НУТРИШЪН СМЕС ЗА ПАЛАЧИНКИ 500 гр. ОВКУСЕНА
СОЛЕН МАСЛЕН КАРАМЕЛЕН КРЕМ С МЕД 200 г 042004 FAMILLE MARY
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Палачинки без яйца
- Рецепти за палачинки с царевично брашно
- Креп Сюзет - френски десерт от палачинки фламбе с портокалово-конячен сос
- Палачинките на баба
- Палачинки със суроватка вместо мляко
- Солени палачинки с лапад, сирене и копър
- Печени палачинки с пиле в сметанов гъбен сос
- Палачинкови рулца с пушена сьомга и солен млечен крем
- Парти хапки от палачинки със сьомга, крема сирене и маслини
- Палачинки от коприва с прясно мляко
Коментари към Орехови палачинки със сос от ананас, канела и мед