Орехови масленки
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши смлени орехови ядки
- 1 чаена чаша меко масло
- 1 чаена чаша кафява захар
- 1 жълтък
- 1 белтък
- 1 чаена лъжичка ванилова есенция
- 2 чаени чаши брашно с набухватели
- 1 чаена чаша разполовени орехи
Начин на приготвяне:
Намаслете тавичка, сипете орехите и ги запечете на 160 градуса за 10 минути. Оставете ги да изстинат, а през това време разбийте в купа захарта и останалото масло до получаването на пухкав крем.
Добавете с разбиване жълтъка и ванилията, постепенно сипете брашното и направете тесто. Покрийте и го сложете на хладно за час.
Оформете топчета с големина 2,5 сантиметра, оваляйте ги в смлените ядки и ги наредете в застлана с лист пергамент тава. Глазирайте сладките с разбит белтък и украсете повърхността им с орехи.
Изпечете на 190 градуса за 10-12 минути до златисто. Охладете маслените ореховки, поднесете и им се насладете!
Да ви е сладко!
Източник: placeralplato.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Бонбони и дребни сладки
- Орехи - ползи и вреди
- Обикновен маслен крем
- Воден орех (рогатка, дяволски орех, джулюн)
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Орехите помагат при проблеми с щитовидната жлеза
- Локум от моркови с орехи и кокос
- Орехово масло – употреба, състав и здравни ползи
- Рецепти за сладък салам с орехи (със и без яйце)
- Черен орех
- Как да поправим гранясало олио, свинска мас или масло?
Коментари към Орехови масленки