Омлет със сирена, гъби и кафяв ориз
Необходими продукти:
100 грама масло
4 супени лъжици брашно
600 милилитра прясно мляко
200 грама кашкавал (добре се получава с пармезан)
200 грама печурки
400 грама кафяв ориз
2 тиквички
8 яйца
200 грама рикота или извара (с масленост 10%)
зехтин
малка връзка магданоз и копър
сол
смлян черен пипер
Начин на приготвяне:
Маслото разтопете в тиган.
Прибавете брашното и разбъркайте. Загрейте за 1-2 минути и без да спирате да бъркате, на тънка струя влейте прясното мляко.
Нека сосът се приготвя в продължение на 2-3 минути (бъркайте през цялото време).
Щом свалите от котлона, прехвърлете в отделен съд и нека се охлади.
Отделете белтъците от жълтъците и последните прибавете в соса.
Настържете тиквичката едро и нея изсипете в соса. Сложете накълцаните копър и магданоз, както и 2 супени лъжици от настъргания кашкавал. Разбъркайте.
След това е ред на белтъците, предварително разбити с щипка сол. Разбъркайте всичко.
Застелете дъното на голяма тава с лист пергамент, който намазнете. Разпределете равномерно тестото в съда и изпечете за 15-20 минути в загрята фурна.
Блатът трябва да се изпечете напълно. Когато това стане, извадете от фурната и оставете за 10-15 минути, за да се охлади и навийте на руло.
Време е да се заемете с направата на плънката.
Измийте гъбите, нарежете на парчета и изпържете до готовност в зехтин.
Смесете ги със сварения ориз, накълцаните магданоз и копър, останалия кашкавал и рикотата (или изварата). Подправете и разбъркайте.
Развийте яйченото руло, разпределете готовата плънка равномерно по повърхността и отново навийте.
Предястието е готово.
Може да поднесете с листа зелена салата и пресни зеленчуци.
Добър апетит!
Снимка: navakishori.ru
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Мини омлети-мъфини с различни плънки
- Омлет Пуляр
- Рецептите на Джейми Оливър: Бърз омлет със сирене Чедър
- Омлет с пилешко месо
- Омлет с кайма и магданоз
- Омлет от нахут (без яйца)
- Руло от яйца, шунка и сирене крема
- Шоколадов омлет с банани
- Омлет с лук и кашкавал
- Омлет със зеленчуци по испански
Коментари към Омлет със сирена, гъби и кафяв ориз