Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Огретен от хляб с гъби и млечно-кашкавалена заливка

Огретен от хляб с гъби и млечно-кашкавалена заливка

Огретен от хляб с гъби и млечно-кашкавалена заливка - изображение

Необходими продукти:

  • 200 грама гъби
  • 1/2 бял стар хляб
  • 100 грама кашкавал
  • 200 грама заквасена сметана
  • 200 милилитра прясно мляко
  • 1 яйце
  • 1 глава лук
  • олио, сол и предпочитани подправки

 

Начин на приготвяне:

Хляба нарежете или начупете на парчета, които изсушете във фурната, ако е необходимо.

Обелената и нарязана глава лук изпържете в олио и добавете гъбите, сол и подправки, каквито предпочитате. След около 10 минути плънката ще бъде готова.

Потопете всяко парче хляб в млякото и сложете в подходяща форма заедно с гъбите и лука.

Яйцето разбийте със заквасената сметана и кашкавала, подправете на вкус и с тази комбинация залейте съдържанието на тавата.

Изпечете ястието във фурната при температура от 200 градуса в продължение на половин час.

Добър апетит!

Източник: vashpovar.com

5.0, 1 глас

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецепти