Овесена каша с тиква, канела и бадеми
Необходими продукти (за 1 порция):
1/4 чаена чаша тиквено пюре (сварена или изпечена и намачкана тиква)
1/3 чаена чаша овесени ядки
1 чаена чаша вода
2 супени лъжици натрошени или нарязани бадеми (може да използвате орехи или други ядки или семена по ваш избор)
1/4 чаена лъжица канела
2 чаени лъжици кафява захар
щипка индийско орехче
щипка сол
Начин на приготвяне:
Тиквено пюре си направете, като сварите или изпечете обелена и почистена от семената тиква, която след това намачкайте с вилица или смелете с помощта на блендер.
Изпечете бадемите в сух тиган и нарежете или смелете.
Сложете водата да заври и тогава прибавете в нея щипка сол и овесените ядки. Нека се приготвят на среден огън в продължение на около 2 минути, като разбърквате непрекъснато.
В подходяща купа смесете тиквеното пюре, кафявата захар и канелата. Добавете и щипка настъргано индийско орехче.
Ароматната комбинация прибавете към овесените ядки и оставете на котлона за още няколко минути.
Когато свалите от огъня, поръсете с изпечените ядки и поднесете.
Добър апетит!
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УАН ПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ 3 кг
АРОМА ЛАЙФ МАСЛО ЗА ВАНА И МАСАЖ С ПОДМЛАДЯВАЩО ДЕЙСТВИЕ 100 мл.
КАФЕ МИМИ СКРАБ ЗА ЛИЦЕ С БАДЕМ И ВИТАМИНИ 110 мл
СОУ СИМПЪЛ ДВУФАЗЕН ДЕГРИМЬОР 125 мл
НовКАША ЕЛДА И ЦАРЕВИЦА 180 г ЗДРАВЕ ЗА ВАС
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ПЪЛНОЗЪРНЕСТ ОВЕС от 6 месец 175 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Бадеми - полезни и вредни свойства
- Чуфа (земен бадем, тигрови ядки) – ползи за здравето и употреба в кулинарията
- Кедрови ядки - ползи и вреди
- Софт храни
- Кедър
- Кайсиевите ядки – състав, ползи и противопоказания
- Ползи и вреди на бадемовото брашно
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Овесено мляко
- Ползи и хранителен състав на бадемовото мляко
Коментари към Овесена каша с тиква, канела и бадеми