Мързеливи домашни питки
Необходими продукти:
- 2 1/2 чаени чаши брашно
- 2 супени лъжици захар
- 1/4 чаена лъжичка сол
- 1 супена лъжица мигновена мая
- 2 супени лъжици олио
- 1 чаена чаша гореща вода
- царевично брашно
Начин на приготвяне:
- Смесете всички сухи съставки в купа и направете кладенче в центъра.
- Добавете горещата, но не вряща вода и поръсете с 2 супени лъжици олио. Разбъркайте с дървена лъжица.
- Намажете дланите си с олио и омесете тестото в продължение на 2 минути.
- Разделете го наполовина и след това всяка половина на 4 равни части.
- От всяка част оформете по 3 топки с приблизително еднаква големина.
- Потопете върха на всяка от тях в царевично брашно и подредете в тава, покрита с хартия за печене.
- Покрийте с чиста памучна кърпа и оставете питките да втасат върху фурната за около 25 минути, докато я загреете до 180 градуса.
- Печете в продължение на 20-25 минути до златисто кафяв цвят.
- Оставете домашните питки да се охладят за кратко, преди да ги поднесете.
Приятен апетит!
Снимка: foodapparel.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
БИРЕНА МАЯ + ВИТАМИНИ таблетки * 500 SANCT BERNHARD
21 СЕНЧЪРИ МАЯ ОТ ЧЕРВЕН ОРИЗ капсули 600 мг * 150
КОЛУЕЙ КОЛДЕКА капсули * 60
ХРАНИТЕЛНА МАЯ ЛЮСПИ 100 г БИОНИА
ДЖАРОУ ФОРМУЛАС ЧЕРВЕНА ОРИЗОВА МАЯ + НАТОКИНАЗА капсули * 60
СПОНСЕР ПРО ПРЕ - УЪРКАУТ БУСТЕР 256 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Тестени изделия
- Разни
- Тутманик
- Цветни рулца от тортила питки
- Традиционни милинки с пудра захар (без сирене)
- Хранителна мая – състав, ползи и противопоказания
- Рулца от тортила питка с апетитка
- Великденски заек от хлебни питки с пълнеж
- Ябълкова пита с кисело мляко
- Банички от лаваш с плънка от яйце и кашкавал
- Бига - квас за хляб по италиански
- Погача за новородено бебе
Коментари към Мързеливи домашни питки