Млечна супа от сос бешамел с гъби и лук
Необходими продукти:
300 грама печурки
1 литър прясно мляко
500 милилитра бульон по избор
3 супени лъжици масло
2 супени лъжици брашно
1 глава лук
125 милилитра течна сметана
малка връзка магданоз
олио
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Ситно нарежете лука, изпържете го в маслото, докато стане златист. Тогава прибавете брашното и нека се приготвя в продължение на 3 минути при непрекъснато бъркане.
След това налейте постепенно прясното мляко, като разбърквате старателно.
Налейте бульона, добавете нарязаните гъби, подправете и варете супата около 20 минути.
Малко преди да свалите съда от котлона, налейте сметаната и поръсете с накълцан пресен магданоз.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Млечна супа с броколи, целина и моркови
- Млечна спаначена супа с масло и брашно
- Сладка млечна каша от лимец с масло
- Крем-супа от коприва със сметана и картофи
- Гъста сметанова супа с картофи и пушени ребра
- Супа с топено сирене
- Крем-супа от спанак със зелен лук, прясно мляко и картофи
- Крем супа от тиквички с пармезан, сирене крема и чесън
- Гъбено-млечна супа със соев сос, чесън и копър
- Супа от топено сирене с гъби и броколи
Коментари към Млечна супа от сос бешамел с гъби и лук