Млечна овесена каша с ябълки, канела и мед
Необходими продукти:
1 чаена чаша овесени ядки
2,5 чаени чаши прясно мляко
щипка канела
5 грама ванилова захар
мъничко сол (на вкус)
1 ябълка
1 супена лъжица захар
1 супена лъжица мед
Начин на приготвяне:
Налейте прясното мляко в тенджера, прибавете овесените ядки, канелата, ваниловата захар и щипка сол.
Поставете съда на котлона. Когато сместа заври, намалете температурата и нека кашата се приготвя около 10-15 минути, докато овесените ядки омекнат. През това време разбърквайте. Може да налеете още мляко, ако прецените.
Измийте ябълката, нарежете на едри парчета, които почистете от сърцевината със семената. Сложете плодовете в тиган, поръсете със захарта и полейте с меда. Оставете на огъня до омекване (около 10 минути).
Разпределете готовата каша в чинии, а върху нея - ябълките заедно със сладкия сироп, който се е образуват при термичната им обработка.
Добър апетит!
Снимка: ivona.bigmir.net
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
УАН ПРОТЕИН ИНСТАНТ ОВЕСЕНИ ЯДКИ 3 кг
ГАНЧЕВ МЛЕЧНА КАША С ЯБЪЛКИ И КРУШИ 190 г
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ ЯБЪЛКИ С ОВЕС 190 г
ЛАКТАНА БИО БЕЗМЛЕЧНА КАША С ЦАРЕВИЦА И МОРКОВ от 4 месец 175 гр.
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С 3 ВИДА ЗЪРНА, ЯБЪЛКА И КРУША от 6 месец 200 гр.
ЛАКТАНА БИО МЛЕЧНА КАША С ПЛОДОВЕ от 6 месец 200 гр.
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Супи
- Каши и супи от зърнени и бобови култури
- Диета с ябълки за 7 дни
- Ябълков оцет - лечебни свойства и приложения
- Как да си захванем ябълково дръвче от семка
- Софт храни
- Овесена торта без брашно, яйца и масло
- Салата от моркови, ябълки и червено цвекло с лимонов дресинг
- Две ябълки на ден намаляват нивата на холестерол и риска от сърдечносъдови заболявания
- Разтоварващ ден с овесена каша
- Овесено мляко
- Ябълковият оцет като средство за отслабване
Коментари към Млечна овесена каша с ябълки, канела и мед