Начало Хранене Рецепти Тестени изделия Разни Млечен хляб с маслини и розмарин

Млечен хляб с маслини и розмарин

Млечен хляб с маслини и розмарин - изображение

Необходими продукти:


  • 500 грама пълнозърнесто брашно
  • 15 грама суха мая
  • 300 милилитра прясно мляко
  • 50 грама зехтин
  • 10 грама сол
  • 100 грама маслини без костилки
  • 3 клонки розмарин


Начин на приготвяне:


Сгорещете зехтина и запържете розмарина. Охладете мазнината, отстранете клонките и я оставете настрана. Към брашното прибавете маята, солта. Смесете вече охладения зехтин с прясното мляко и прибавете нарязаните маслини.

Комбинирайте двете смеси, набрашнете плот и направете тестото. Намажете с мазнина изцяло метален съд или тенджера, сложете хляба и сложете капак, за да ускорите процеса на втасване.

Загрейте фурната на 170 градуса и изпечете хляба първо на долен реотан за 20 минути, а след това по средата на фурната за още 30. След готовност завийте хляба с влажна кърпа. Охладете, разрежете и на трапезата поднесете.

млечен хляб с маслини и розмарин

Добър апетит!

Източник: www.pasenydegusten.com

Още по темата:

5.0, 1 глас

ПРОДУКТИ СВЪРЗАНИ С РЕЦЕПТАТА

КОМЕНТАРИ КЪМ РЕЦЕПТАТА

РЕЦЕПТАТА Е СВЪРЗАНA КЪМ

КатегорияРецептиЗдравни съветиСнимкиХрани и ястияЛюбопитноНовиниДиетиИнтервютаИсторияЛайфстайлБотаникаАлтернативна медицинаТестовеСъставкиХранене при...Лечения