Милфьой
Необходими продукти:
- 400 грама бутер тесто
- 5 жълтъка
- 2-3 супени лъжици натурално нишесте
- 700 милилитра прясно мляко
- 2 чаени чаши захар
- 1 ампула ванилия
- 200 грама масло
- пудра захар за поръсване
- 150 грама малини или ягоди за украса
- няколко стръка прясна мента за декор
Начин на приготвяне:
Размразете и нарежете бутер тестото на равни правоъгълници. Загрейте фурната на 190 градуса, сложете ги в тава, застлана с лист пергамент и запечете до готовност. В тенджера сипете прясното мляко, добавете ванилията и оставете да заври.
Добавете нишестето и маслото, разбъркайте докато се сгъсти и охладете. Разбийте жълтъците и захарта, комбинирайте двете смеси и разбъркайте до получаването на пухкава консистенция.
Редувайте блатове и крем, накрая завършете с бутер кора. Поръсете я с пудра захар и украсете с плодове и листенца мента.
Да ви е сладко!
Източник: canalcocina.es
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Десерти
- Кейкове и торти
- Обикновен маслен крем
- Крем-десерт с маскарпоне и бисквитки в шоколад
- Крем с кондензирано мляко за торти и сладкиши
- Нежен ванилов сладкиш с прясно мляко
- Десерт с чиа и прясно мляко
- Кулинарни шедьоври от бутер тесто
- Чийзкейк в чашка
- Глазура за сладкиши от сирене крема, пудра захар и масло
- Маслен крем за торти и сладкиши
- Крем-десерт от извара със сметана и плодове
Коментари към Милфьой