Миди в масло на тиган
Необходими продукти:
- 500 грама миди
- 3 супени лъжици масло
- 1/2 чаена лъжичка настъргана лимонова кора
- сол и прясно смлян черен пипер
- пресен магданоз, нарязан
Начин на приготвяне:
- Измийте старателно мидите и леко ги подсушете с кухненска хартия.
- Подправете със сол и черен пипер на вкус.
- Загрейте голям тиган на умерен огън и разтопете маслото.
- Когато леко покафенее и започне да образува мехурчета, разпределете мидите в него.
- Изпържете от двете страни до златисто кафяв цвят.
- Поръсете с лимонова кора и магданоз и поднесете.
Приятен апетит!
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Пържени миди с лук
- Миди
- Паеля с миди, скариди и пилешко
- Задушени миди в масло с пресен чесън, лимон и узо
- Миди с ориз, лук и бяло вино
- Зеленчуци с морски дарове и вино на фурна
- Супа от миди с боб и картофи
- Как да изберем и почистим миди
- Мидена супа със сметана и бяло вино
- Зелени миди при болка в костите и ставите
Коментари към Миди в масло на тиган