Месна торта с гъби, яйца и кашкавал
Необходими продукти:
1,5 чаени чаши брашно
100 грама заквасена сметана
100 грама масло
За плънката:
500 грама месо по ваш избор
500 грама гъби
5 яйца
150 грама кашкавал
300 грама майонеза
малко олио
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Започнете с приготвяне на тестото. Смесете размекнатото масло със заквасената сметана и пресятото брашно, след което приберете в хладилника за 20 минути.
Когато извадите, разделете го на 4 равни части, разточете всяка от тях под формата на кръг и изпечете блатове във фурната при 200 градуса за около 15-20 минути всеки.
Време е за направата на плънката. Сварете месото (вкусът и качеството на ястието зависят от месото, което ще изберете като вид и свежест) до готовност в подсолена вода. След това изчакайте да се охлади и смелете.
Сварете твърдо яйцата, обелете и нарежете ситно или настържете. Гъбите изпържете до готовност или използвайте мариновани. Настържете кашкавала.
"Сглобяването" на тортата е лесно. Сложете в подходяща тава един блат, който намажете с майонеза, покрийте с месото. Следва втори блат, гъби, блат, яйца, блат, кашкавал.
Поставете във фурната и нека повърхността се запече. Ще се получи апетитна кашкавалена коричка.
Добър апетит!
Снимка: gastronom.ru
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Предястия
- Топли предястия
- Солена торта от палачинки
- Картофена торта с шунка и пушено сирене
- Солена торта от бутер тесто с кашкавал
- Торта от картофено пюре с риба тон, сварени яйца и маслини
- Солена торта от картофено пюре и кайма
- Солена торта с блатове от тиквички, кайма и гъбена плънка
- Солена торта от картофи с крема сирене, яйца и кисели краставички
- Солена торта Чийзбургер
- Солена торта със сирене, кисели краставички, пастет и чесън
- Солена кашкавалена торта-суфле с шунка
Коментари към Месна торта с гъби, яйца и кашкавал