Мерлуза по селски
Необходими продукти:
- 1 глава лук
- един морков
- един мек домат
- една червена чушка
- 3 картофа
- 2-3 котлета мерлуза
- дафинов лист
- 1 чаена лъжичка сух риган
- 1 чаена лъжичка червен пипер
- 150 милилитра вода или бульон
- зехтин, сол и черен пипер
- 1 чаена лъжичка оцет
- брашно 1-2 супени лъжици
Начин на приготвяне:
Час преди готвенето подсолете рибата и я охладете. Нарежете лука, доматите, картофите, морковите и чушката на кръгчета.
Намажете със зехтин съд за печене с капак и подредете зеленчуците като ги редувате. Оваляйте рибата в брашно и я сложете върху чушките.
Подправете със сол, черен и червен пипер. Добавете дафиновия лист, ригана, налейте водата и оцета. Сложете капака, загрейте фурната на 200 градуса и запече рибката за 40 минути.
Охладете, поднесете, гарнирана с подправки по избор и й се насладете.
Бон Апети!
Източник: www.bloglovin.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
АЛКА ГРИЙНС саше * 10
ХИП БИО ПЮРЕ МАКАРОНИ С ШУНКА И ЗЕЛЕНЧУЦИ 220 г 6540
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ЗЕЛЕНЧУЦИ С ОРИЗ 190 г
ИСО ДЕТСКИ ДЪРВЕН КОМПЛЕКТ ЗА РЯЗАНЕ - ЗЕЛЕНЧУЦИ KRU11207
МУЛТИВИТАМИНИ И МИНЕРАЛИ ЗА МЪЖЕ таблетки * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
РЕНДЕ ЗА РЯЗАНЕ НА КАРТОФИ RAZ189
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Основни ястия
- Ястия от риба и морски продукти
- Алкална диета
- Хек, мерлуза - ползи за здравето и състав
- Как да изберем най-доброто авокадо на пазара?
- Как и колко да варим различните зеленчуци
- Приложете рецепта с мая за подхранване на всички зеленчуци в градината
- Екзотични плодове и зеленчуци (Трета част)
- Трицветна макаронена салата с пиле и зеленчуци
- Зеленчукова пита от тиквички и моркови и млечна заливка с кашкавал и чесън
- Екзотични плодове и зеленчуци (Първа част)
- Сом на фурна със зеленчуци
Коментари към Мерлуза по селски