Масло с чери домати и мащерка
Необходими продукти:
- 2 чаени чаши чери домати
- 1 супена лъжица листа от прясна мащерка
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 1/4 чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
- 240 грама безсолно масло със стайна температура
Начин на приготвяне:
- Загрейте фурната до 200 градуса.
- Подредете доматите в тава и ги запечете за 8-10 минути, докато започнат да покафеняват и отделят сок.
- Оставете ги да се охладят до стайна температура и ги прехвърлете в кухненски робот или блендер.
- Добавете мащерката, солта и черния пипер и пасирайте, докато доматите се нарежат на ситно.
- Прибавете маслото и отново пасирайте за 1-2 минути или до желаната консистенция.
- Маслото от домати може да се консумира веднага или да се охлади, докато се втвърди.
- Съхранявайте в херметически затворен съд в хладилник в срок до 1 седмица или във фризер в рамките на 3 месеца.
Приятен апетит!
Снимки: thekitchn.com
Продукти свързани с РЕЦЕПТАТА
МАСЛО ОТ ПШЕНИЧЕН ЗАРОДИШ 100 мл АГРОСЕЛПРОМ
БОТАЛАЙФ МАСЛО ОТ МАЩЕРКА 5 мл
ГАНЧЕВ ПЮРЕ ОТ СПАНАК С АГНЕШКО МЕСО 190 г
АНДРОСЕНС Т - КОРЕКТ капсули * 60 НАТУРАЛ ФАКТОРС
НАТУРА ТЕРАПИ МЕГА МУЛТИВИТАМИНИ разтвор 500 мл
БИОФИЧИНА ТОСКАНА СЕРУМ ЗА КОСА ПРОТИВ ЗАПЛИТАНЕ 60 мл
РЕЦЕПТАТА е свързана към
- Сосове, сиропи, глазури и подправки
- Други сосове и подправки
- Какво лекува мащерката
- Домат със захар и други народни рецепти при възпален пръст
- Отглеждане на мащерка
- Защо се свиват листата на доматите и как да се справим с това
- Използвайте утайка от кафе за подхранване на доматите
- Домат
- Как да постигнем високи добиви на домати в оранжерия
- Обикновен маслен крем
- Домати - състав, полезни свойства и противопоказания
- 5 малки тайни за отглеждане на вкусни домати
Коментари към Масло с чери домати и мащерка